Oletko tullut ajatelleeksi, että keskivertoihmisen keuhkojen kautta kulkee päivittäin 17 000 litraa ilmaa? Selvää on siis se, että mitä puhtaampaa tämä päivittäin hengitämme ilma on, sitä paremmin elimistömmekin voi. Vielä tänäkin päivänä ilmanvaihto on erittäin aliarvostettua, vaikkakin tietoisuus sen tärkeydestä on onneksi paranemaan päin.

Voimme yli 10 000 erilaisen omakotitalon huoltotyön kokemuksella kertoa, että lähes jokaisesta kohteesta löytyy ilmanvaihtokanavien puhdistuksen yhteydessä joitakin puutteita. Useissa kohteissa ilmanvaihtojärjestelmä on toiminut vuosia, jopa kymmeniä vuosia puutteellisesti.

Ilmanvaihtojärjestelmän käyttö- ja huoltotoimenpiteitä ei useimmiten ole opastettu asukkaille lainkaan, ja esimerkiksi asuntokaupan yhteydessä uusi asukas ei välttämättä saa tietoa ilmanvaihtojärjestelmästä ollenkaan. Pahimmassa tapauksessa ilmanvaihtojärjestelmän huollot esim. ilmamäärien mittaukset ja säädöt, suodattimien vaihdot ja hyönteisverkon puhdistukset on laiminlyöty. Tästä johtuvat seuraavat ongelmat:

- Sairastelun ja allergiaoireiden lisääntyminen

- Kosteusvauriot sekä pahimmassa tapauksessa homeongelmat

- Paloturvallisuuden heikkeneminen

Ihmiset viettävät suurimman osan elämästään kotona, ja siksi myös kodin sisäilmanlaatu on erittäin tärkeässä asemassa. Säännöllisesti huollettuna voit huomata esimerkiksi seuraavia asioita:

+ Yleinen hyvinvointi ja vireystila kohenevat

+ Unen laatu paranee

+ Asumisviihtyvyys kasvaa 

                                                

Lisätietoja saat palvelut-sivulta tai asiakaspalvelustamme.